ماموگرافی


ماموگرافی
آموزش های تئوری و عملی کاملا تخصصی
کلاس های ماموگرافی ، برای بالا بردن کمیت و کیفیت آموزش ، بیشتر به صورت خصوصی برگزار می گردد.
کلاس ها به صورت حداکثر ۲ نفره می باشد.هر دو آموزش تئوری و عملی در مراکز تصویربرداری انجام می گیرد.
ماموگرافی روشی برای بررسی پستان ها با میزان پایین اشعه ایکس می باشد . ماموگرافی یکی از موثرترین راه های تشخیص سرطان پستان است و به تشخیص زود هنگام بیماری های پستان در زنان ، کمک شایانی می کند . اغلب زنانی که آزمون ماموگرافی را انجام می دهند و علائم مشکوکی از بیماری های پستان دارند ، درمان پذیر هستند .
ماموگرافی تشخیصی
برای تشخیص وجود یک ناحیه مشکوک در پستان ، درد در ناحیه پستان و مواردی از این دست ، استفاده می شود . این روش شامل عکس برداری اضافی از ماموگرافی است .
ماموگرافی غربالگری
ماموگرافی غربالگری برای تشخیص وجود تغییرات در زنانی مورد استفاده قرار می گیردکه به تازگی دچار علائم و ناهنجاری هایی در ناحیه پستان خود شده اند . هدف نهایی از این روش ماموگرافی آن است که قبل از آن که ماموگرافی تشخیصی انجام شود بتوان سرطان را تشخیص داد .
چه زنانی نیاز به ماموگرافی سینه دارند ؟
ماموگرافی یک روش تشخیصی برای سرطان پستان در زنانی است که هیچگونه علائم و نشانه ای از سرطان ندارند . به همین منظور پزشکان این روش تشخیصی را برای اکثر زنان به ویژه زنانی که بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند توصیه می کنند .
این آزمایش همچنین امکان دارد برای زنانی که دچار علائم سرطان پستان هستند مناسب باشد .
در حالت کلی انجام این آزمایش برای افرادی که دچار علائم زیر می شوند تجویز می شود :
- درد ناحیه پستان
- فرورفتگی نوک سینه
- احساس درد خفیف و سنگینی در ناحیه سینه
- هرگونه تغییر در اندازه ، حجم و شکل سینه
- به وجود آمدن توده متورم در سینه
- وجود غده در سینه
- وجود برآمدگی در زیر بغل
- خارش و جوش در سینه یا نوک پستان
- وجود ترشحات از نوک سینه
ماموگرافی چه فوایدی دارد ؟
۱) تشخیص بهتر سرطان :
به دلیل آن که ماموگرافی یک روش مناسب و جدید برای تشخیص توده های سرطانی است ، استفاده کردن از این روش برای وجود یا عدم وجود غده سرطانی در سینه می تواند مناسب باشد . این روش همچنین با میزان دقت بالا باعث خواهد شد که سرطان در مراحل اولیه به درستی تشخیص داده شود . تشخیص سرطان در مراحل اولیه باعث خواهد شد که روند درمانی بهتر و اصولی تر انجام شود .
۲) تشخیص رشد غیر طبیعی بافت مجاری شیری :
این روش تشخیصی همچنین روش مناسبی برای تشخیص رشد غیر طبیعی بافت مجاری شیری خواهد بود . رشد غیر طبیعی بافت درون مجاری شیری باعث به وجود آمدن سرطان داخل مجاری خواهد شد . جالب است بدانید که ماموگرافی تنها روش تشخیصی برای نوع از سرطان است . درصورتی که این نوع از سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود ، به راحتی می توان به درمان آن پرداخت و درمانی آسان برای بیمار به همراه خواهد شد .
۳) عدم باقی ماندن اشعه در بدن بیمار :
پس از انجام ماموگرافی هیچ گونه اشعه ای در بدن فرد باقی نخواهد ماند ، هیچ گونه اثر نامناسبی در بدن بیمار به جا نمی ماند .
در این روش تشخیصی به دلیل آن که جزء روش های کم خطر است هیچگونه عارضه ای پس از این آزمایش در بدن فرد باقی نخواهد ماند .
۴) روشی مناسب برای تشخیص انواع سرطان
از روش ماموگرافی می توان برای تشخیص انواع سرطان پستان استفاده کرد . سرطان های پستانی که می توان به وسیله این روش تشخیص داد شامل موارد زیر می شود :
Invasive ductal carcinoma
Invasive carcinoma lobular
ماموگرافی چه خطرات و محدودیت هایی به همراه دارد ؟
هر روش درمانی و تشخیصی در کنار داشتن مزیت های مختلف می تواند در برخی از موارد خطراتی به همراه داشته باشد . از آنجایی که در فرآیند ماموگرافی بیمار در معرض تابش میزان دز کم قرار می گیرد ممکن است خطراتی را برای بیمار داشته باشد . هرچند که فواید این روش تشخیصی بسیار بیشتر از خطرات آن خواهد بود .
۱) اشتباه در تفسیر نتیجه
یکی از اشتباهاتی که امکان دارد در تفسیر و همچنین تشخیص سرطان پستان برای زنان جوان رخ دهد آن است که به دلیل وجود بافت های فراوان و متراکم در سینه امکان تشخیص سرطان به درستی انجام نشود . هر چه سن فرد بیشتر شود ، به دلیل سست شدن پستان و همچنین کاهش غدد ، تشخیص و تفسیر وجود سرطان در سینه برای پزشک آسان تر خواهد شد .
۲) کم بودن میزان دقت
یکی از مشکلاتی که امکان دارد در این روش تشخیصی به وجود آید ، کم بودن تجربه و مهارت فرد رادیولوژیست خواهد بود . این موضوع یکی از دلایل عدم تشخیص درست سرطان در زنان خواهد بود .
۳) نیاز به انجام آزمایشات جانبی
معمولا در ۱۰ درصد از زنانی که با این روش تشخیصی اقدام به تشخیص سرطان پستان می کند نیاز به آزمایشات جانبی وجود داشته باشد . یکی از آزمایش های جانبی همراه با ماموگرافی ، سونوگرافی است .
نتیجه ماموگرافی و معنای آن
این روش برای زنانی تجویز می شود که مشکوک به سرطان سینه هستند . اما از خاطر نبرید که هر تجویز آزمایشی دلیل بر وجود سرطان نخواهد بود . با انجام آزمایش مشخص خواهد شد که کلسیفیکاسیون یا رسوبات کلسیم در سینه وجود دارد یا نه .
در تصاویری گرفته شده از سینه در این روش تشخیص غددی که در زمان قاعدگی در سینه به وجود می آید را هم می تواند تشخیص دهد .
آیا ماموگرافی درد دارد ؟
انجام این آزمایش می تواند همراه با درد باشد . این درد زمانی بیشتر خود را نشان خواهد داد که فرد دچار درد سینه باشد . در این روش همانطور که توضیح داده شد ، سینه باید به طور کامل وارد دستگاه شود و تحت فشار قرار گیرد تا به این صورت عکس مناسب از غده های موجود در سینه به نمایش گذاشته شود . وجود همین فشار برای عکاسی می تواند باعث ایجاد درد شود .
مدت زمان مورد نیاز برای ماموگرافی تشخیصی :
انجام ماموگرافی تشخیصی به زمان بیشتری برای انجام آزمایش نیاز دارد و به دلیل نیاز به عکس برداری به دفعات بیشتر ، عموماً در این روش حدود نیم ساعت زمان برای فرآیند ماموگرافی تشخیصی نیاز خواهد بود .